Vapaaehtoistoiminta
Yhdistyksemme toiminnassa ovat mukana upeat vapaaehtoistyöntekijämme. He ovat korvaamaton apu yhdistyksen arjessa. Vapaaehtoiset voivat valintansa ja kiinnostuksensa mukaan osallistua hyvin erilaisiin toimintoihin. Jokaiselle vapaaehtoiselle räätälöidään omannäköinen tehtävä omien toiveiden ja voimavarojen mukaan. Voit auttaa meitä käyttämällä omia taitojasi joko yhdistyksen päivätoiminnassa Helsingissä tai Muistiluotsissa Helsingin ja Itä-Uudenmaan alueella.
Esimerkkejä vapaaehtoistoiminnan muodoista:
- Päivätoiminnassa avustaminen ja apuohjaaminen
- Liikunta- ja aivotreeniryhmissä avustaminen ja apuohjaaminen
- Muistisairaiden ja omaisten ryhmien ohjaaminen
- Asiakkaiden avustaminen ulkoilussa, tapahtumissa ja retkillä
- Mukana messuilla ja tapahtumissa
Vapaaehtoisten perehdyttämiseksi järjestetään koulutus, jossa perehdytään muistisairauksiin ja muistisairaiden ihmisten kohtaamiseen sekä vapaaehtoistoiminnan perusteisiin ja erityismuotoihin. Vapaaehtoiset saavat jatkuvaa tukea ja heille järjestetään lisäkoulutusta, mm. ensiapukurssi ja yhteisiä illanviettoja. Vapaaehtoistyöstä saat myös arvokkaan lisän ansioluetteloosi, sillä saat halutessasi suoritetuista tehtävistä työtodistuksen.
Kiinnostuitko toiminnastamme? Ota yhteyttä ja kysy lisää!
Päivätoiminta ja Helsingin alue:
Maarit Turu-Gromoff
maarit.turu-gromoff(at)muistihelsinki.fi
040 708 1234
Itä-Uudenmaan alue:
Emilia Eklund
emilia.eklund(at)muistihelsinki.fi
044 750 5415
Voit myös jättää meille yhteydenottopyynnön TÄSTÄ linkistä.
Ladattava esite sinulle, jolla on jo enemmän elämänkokemusta: miksi vapaaehtoistyö kannattaa (pdf)
Ladattava esite sinulle, nuorelle aikuiselle: arvokas lisä ansioluetteloon (pdf)
Vapaaehtoisten kertomaa: Miksi vapaaehtoisena?
”Samana päivänä, jolloin olin lupautunut kirjoittamaan ajatuksiani vapaaehtoistyöstä, sain sähköpostiini Potilaan lääkärilehden. Siinä potilaan äänenä kirjoitti eräs henkilö vertaistuesta. Hän toteaa, että vertaistuen antaminen on itselle myös oivaa terapiaa – huomioimalla toiset ihmiset huomioit myös itsesi – hyvä vertaistuki on kuin resepti, jolla saat lääkettä, joka auttaa.”
”Jäätyäni varsin kuluttavasta työelämästä pois, hoidin ensin fyysistä kuntoa ja sitten liittymällä kirjallisuuspiiriin henkistä oloa ja jopa tiedon lisäämistä. Sitten aloin miettiä, voisinko tehdä jotain muiden hyväksi. Aikaa kuitenkin oli, ei niinkään rahaa. Kun löysin Helsingin Muistiyhdistyksen kotisivut, asia oli sillä selvä.”